Schrijfcoaching

Droom je ervan om een boek te schrijven, maar stel je het al heel lang uit? Wil je graag je levensverhaal op papier zetten, maar loop je vast tijdens het schrijven? Of heb je al een manuscript geschreven, maar twijfel je of het de kwaliteit heeft die een uitgever ervan verwacht?

Schrijven geeft voldoening, maar het vraagt ook om een goede planning, discipline en doorzettingsvermogen. Veel schrijvers, beginnend of gevorderd, lopen daarom vroeg of laat vast in het schrijfproces.

In mijn schrijfcoachingstraject geef ik je het gereedschap dat je nodig hebt om je schrijfdoel te realiseren en je manuscript naar een hoger niveau te tillen. Je verbetert je schrijftechniek en tackelt de belemmeringen op je schrijverspad. Je werkt doelgericht naar het eindresultaat toe: jouw eigen boek in handen.

Succesvolle schrijfcoaching begint bij een-op-een begeleiding van een deskundige schrijfcoach

Als auteur en schrijfcoach ken ik het klappen van de zweep. De afgelopen jaren schreef ik zes boeken en begeleidde ik tientallen schrijvers in spe. Ook ben ik al enige tijd als schrijfdocent verbonden aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Toch schuilt mijn kracht als schrijfcoach niet alleen in mijn ervaring als auteur en schrijfdocent. 

 

Ik heb een achtergrond als gedragswetenschapper en hulpverlener. Ik werkte in de jeugdhulpverlening en begeleidde drugsverslaafden. Daarna werkte ik als leiderschapstrainer en coach in het bedrijfsleven. Werelden vol - soms schrijnende - verhalen. Die ervaringen vormden me tot de schrijfcoach die ik nu ben. Niet zelden help ik daarom mensen met een aangrijpend verleden om hun levensverhaal op papier te zetten. In mijn schrijfcoaching hanteer ik een persoonlijke, integere aanpak, waarbij respect voor jou en jouw verhaal centraal staat. Als ervaren schrijfcoach ben ik gespecialiseerd in de volgende genres:

 • romans
 • non-fictie en levensverhalen

Wat mag je van het schrijfcoachingstraject verwachten?

Het schrijfcoachingstraject bestaat uit zowel schrijfcoaching als manuscriptredactie. Ik lees je manuscript kritisch en geef opbouwende feedback in de kantlijn. Daarna bespreken we jouw verhaal uitgebreid in een een-op-een gesprek. Samen kijken we naar de ambachtelijke elementen in je verhaal; de structuur, de compositie, de tijdlijn, je schrijfstijl, de spanningsboog en de karakters. Maar we achterhalen ook de blokkades die er kunnen zijn op je schrijverspad. Denk daarbij aan belemmeringen als onzekerheid, een gebrek aan tijd, discipline en doorzettingsvermogen.

Het resultaat? 

 • Je hebt een stok achter de deur om je schrijfdoel te bereiken;
 • Je krijgt meer kennis van de ambachtelijke elementen van het schrijversvak, waardoor je (nog) beter leert schrijven;
 • Je manuscript wordt naar een hoger niveau getild. Dat betekent niet altijd dat er een uitgever gevonden kan worden, maar voor het uitgeven in eigen beheer of bij kleine (Indie)uitgevers zijn er heel veel mogelijkheden.

Werkwijze schrijfcoachingstraject

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin we bespreken wat je wilt, wat je planning is, waar je eventueel vastloopt en wat je van mij verwacht. Dat kan via zoom, maar ook live.

 

Besluit je na ons kennismakingsgesprek om niet met mij aan de slag te gaan? Dan zijn er aan ons gesprek geen kosten verbonden.

 

Heb je al een (volledig) manuscript? Ik lees het en geef feedback in de kantlijn, per mail en in een gesprek. En dan begint voor jou het grote herschrijven. 

Heb je nog geen manuscript? Dan lever je eens per maand of per zoveel weken een deel in. Ik geef feedback in de kantlijn, per mail en als het nodig is bellen we of plannen we een live gesprek.

 


Pakketten schrijfcoaching

Je kunt kiezen uit drie pakketten, die waar nodig uitgebreid kunnen worden met losse uren.

 • Startgesprek van 1 uur (kennismaken, verwachtingen bespreken, plan maken)
 • 8 uur lezen plus feedback geven (gebaseerd op gemiddeld 3.000 woorden per uur)
 • Feedbackgesprek van 1 uur

Kosten: € 660 (excl. btw)

·     

 • Startgesprek van 1 uur (kennismaken, verwachtingen bespreken, plan maken)
 • 22 uur lezen plus feedback geven (gebaseerd op gemiddeld 3.000 woorden per uur)
 • Feedbackgesprek van 1,5 uur

Kosten: € 1.500 (excl. btw)

 

 • 20 uur lezen plus feedback geven (gebaseerd op gemiddeld 3.000 woorden per uur)
 • Feedbackgesprek van 1 uur
 • Contactleggen met uitgevers, eventueel gevolgd door bemiddeling en begeleiding

Kosten: € 1.800 (excl. btw)

·     


Een pakket moet vooraf betaald worden en in 9 maanden (basis) en 12 maanden (uitgebreid en vervolg) opgebruikt worden. Bij overmacht, zoals ziekte, zijn uitzonderingen uiteraard mogelijk.

 


Deze schrijvers gingen je voor


Droom jij ervan je eigen boek te schrijven? Gun jezelf een schrijfcoach.

Wil je jouw schrijfdroom nu écht gaan realiseren? Laat mij je helpen om van jouw boekidee een uitgeefwaardig manuscript te maken. Stuur me een bericht via het contactformulier of mail naar info@joshazwaan.nl.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.