Verhalen

Naast romans en non-fictie boeken schrijf ik korte en langere verhalen. Deze zijn verkrijgbaar als luisterboek en als e-book. 

Stef is verhuisd en woont nu helemaal alleen. Vroeger voer hij op zijn schip over de rivieren, nu heeft hij slechts uitzicht op de kademuur, een plek die geliefd is bij luidruchtige jongeren. Zijn kleinzoon Simon is er ook zo een, en Stef moet niet veel van hem hebben. Zittend op zijn balkon overpeinst Stef zijn leven als schipper met een gezin. Wat had hij anders moeten doen? En mag hij nu eindelijk het dagboek van zijn dochter lezen?

 

Omdat het wachten op de uitslag van zijn darmonderzoek voor Joris ondraaglijk is, vertrekt hij met zijn gezin naar Lourdes. Of hij echt op een wonder kan rekenen weet hij niet, maar het valt te proberen. Tijdens de processie, gebeden en onderdompelingen denkt Joris na over zijn werk, zijn dochtertje en zijn leven. Zal hij leren omgaan met zijn angsten? Zal hij andere keuzes gaan maken? En welke rol speelt de blinde Bertièm hierin? 

 


Anka is samen met haar moeder en dochtertje Marjoleine op vakantie in een Franse badplaats. Elke dag bezoeken ze het poppenspel op de boulevard, waarbij Anka meer geïnteresseerd is in de armen van de poppenspeler dan in het theater zelf. Maar weet ze wel wie er achter de speler schuilt?

 

Een moeder komt terug van een lange reis. Al die tijd heeft ze geprobeerd de problemen met haar dochter te vergeten, maar een noodlottig ongeval dwingt haar de realiteit onder ogen te zien.